Sosyal Medya

Dünya

ABD’de Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor

ABD'deki en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu CAIR, 2016 yılında Müslümanlara yönelik saldırıların 2015 yılına oranla yüzde 57 oranında artış gösterdiğini duyurdu.



Amerikan-Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi (CAIR), ABD’de 2016’da Müslümanlara yönelik saldırıların, önceki yıla göre yüzde 50’nin üzerinde arttığını açıkladı.

ABD’deki en büyük Müslüman sivil toplum kuruluÅŸu CAIR, “Nefretin artması” baÅŸlığıyla yayınladığı raporda, 2014 ve 2016 yılları arasında ABD’deki Müslümanlara yönelik saldırıları deÄŸerlendirdi.

Raporda, 2016 yılında Müslümanlara yönelik saldırıların 2015 yılına oranla yüzde 57 oranında artış gösterdiği kaydedildi.

CAIR’in “Ä°slamofobi takip ve mücadele” masası baÅŸkanı Corey Saylor, rapora iliÅŸkin yazılı bir açıklama yaptı.

"YENİ YÖNETİM DAHA FAZLA ADIM ATMALI"

Açıklamada, Trump yönetimini iÅŸaret eden Saylor, “Yeni yönetim ülkedeki azınlıkların haklarının korunması noktasında daha fazla adım atmalıdır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Saylor, şu ifadeleri kullandı:

“Ãœlkemizde özellikle seçim çalışmalarıyla baÅŸlayan ve daha sonra ise hızla büyümekte olan azınlık karşıtı söylemlere karşı yönetimimizin daha hassas olması gerekmektedir. Yönetimde Ä°slam karşıtı söylemleriyle bilinen çok sayıda ismin yönetime dahil edilmesi, Müslümanların ülkeye girmesini engellemek fikri de dahil olmak üzere, çok sayıda Müslüman karşıtı fikirlerin yasalaÅŸmasına sebep oluyor.”

CAIR’in araÅŸtırmasında, Müslümanlara yönelik, ÅŸiddet içermeyen ancak sözlü tahrik ve aÅŸağılama niteliÄŸindeki saldırıların, toplamın yaklaşık yüzde 20’lik bölümünü oluÅŸturması dikkati çekti.

Rapora göre dikkate deÄŸer diÄŸer bir durum ise, Federal SoruÅŸturma Bürosununun (FBI) Müslümanları hedef alması. CAIR, raporunda, 2015 yılına oranla FBI’ın Müslümanları yüzde 15 oranında daha fazla sorguladığını belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.